Zwangerschapsgym cursus

Zwangerschapscursus; Advies en begeleiding door de Oefentherapeut Cesar

Dit is een praktische en informatieve cursus met veel aandacht voor een goede voorbereiding op de bevalling en de kraamtijd. Daarnaast wordt getraind op het versterken van de spieren rond het bekken om bekkenklachten te verminderen of te voorkomen.

Algemene cursusinformatie

De groep bestaat uit minimaal drie tot maximaal zeven cursisten, waardoor persoonlijke aandacht tijdens de les goed mogelijk is. Iedere cursist  ontvangt een informatieboekje met oefeningen en uitleg over de thema’s die besproken worden in de cursus. De cursus wordt gegeven door Yvonne Looman, moeder van twee zonen en sinds 1989 werkzaam als oefentherapeut Cesar. Yvonne heeft jarenlange ervaring in het behandelen van rug en bekkenklachten bij zwangere vrouwen.

Deze thema’s komen aan bod:

 • uitleg en training van gezond bewegen tijdens en na de zwangerschap
 • versterken van de spieren voor stabiliteit van het bekken en de rug
 • adem, ontspanning en concentratieoefeningen ter voorbereiding op de bevalling
 • houdingen en spiergebruik tijdens de weeën en ontsluiting
 • persen
 • uitwisselen van ervaringen
 • oefenen met de partner
 • opbouwen van spierconditie in de kraamperiode

Start van de zwangerschapsgym
Elke 9 a 10 weken start er een nieuwe zwangerschapsgym cursus. De cursus omvat 9 bijeenkomsten van een uur en start elke woensdagavond om 19.00 uur.

Aanmelden en informatie
Meld je tijdig aan per telefoon of mail o.v.v. je naam en adresgegevens en je telefoonnummer en je uitgerekende datum.
Tel; 06-42353705, email; ymlooman@gmail.com

Waar
Zij-ingang Medisch Centrum Reeuwijk in de ruimte van de praktijk oefentherapie Cesar

Kosten
Het cursusgeld bedraagt 130 euro

Vergoeding
Zie de voorwaarden van je aanvullende verzekering

Postnatale gym
Na de bevalling is postnatale gym mogelijk vanaf zes weken na de bevalling. In deze cursus wordt vooral getraind op het verbeteren van de algemene conditie en de spierkracht van de bekkenbodemspieren, buik-, rug- en beenspieren. De opbouw van de zes lessen zorgt ervoor dat je na de training makkelijker kan starten met je eigen sport of weer actiever wordt in je dagelijks leven.


Algemene voorwaarden:

 1. Deelname aan de cursus is pas mogelijk na betaling van het cursusbedrag door een bankoverschrijving uiterlijk drie dagen voor de start van de cursus.
 2. Bij annulering tot drie dagen voor aanvang van de cursus worden geen kosten in rekening gebracht. Bij annulering tussen drie dagen en de start van de cursus worden 15 euro administratiekosten in rekening gebracht.
 3. Na aanvang van de cursus is restitutie van het cursusbedrag niet meer mogelijk.
 4. De factuur kun je na afloop van de cursus indienen bij de zorgverzekeraar. Afhankelijk van je aanvullende verzekering worden de kosten vergoed.
 5. De aanvullende documentatie van de cursus mag niet zonder toestemming worden verveelvoudigd of ter beschikking gesteld worden aan derden.