Individuele zwangerschapscursus

INDIVIDUELE ZWANGERSCHAPSCURSUS

Advies en training door de Oefentherapeut Cesar

Deze cursus combineert informatie met praktische oefeningen en is zo een goede voorbereiding op de bevalling. Daarnaast wordt, indien nodig, adviezen gegeven voor gezond bewegen tijdens de zwangerschap om klachten van je rug en bekken tegen te gaan.

Algemene cursusinformatie

De cursus wordt gegeven door Yvonne Looman, moeder van twee zonen en sinds 1989 werkzaam als oefentherapeut Cesar. Yvonne heeft jarenlange ervaring in het behandelen van rug en bekkenklachten bij zwangere vrouwen.

De individuele cursus kan ook samen met partner of vriendin worden gevolgd. Vaak wordt gekozen voor de laatste les met partner.
De cursus wordt verdeeld over drie lessen van een uur. De lessen worden in overleg gepland op dinsdag overdag, vrijdag overdag of op woensdagavond.

Tijdens de eerste les ontvang je de informatie van de lessen op papier en de factuur. De factuur kun je gebruiken om een vergoeding te ontvangen van de zorgverzekeraar.

Deze thema’s komen aan bod:

  • uitleg van gezond bewegen en hoe je traint voor sterke spieren rond je bekken en rug tijdens en na de zwangerschap (indien nodig)
  • adem-, ontspanning- en concentratieoefeningen ter voorbereiding op de bevalling
  • opvangen van de weeën tijdens de ontsluiting
  • persen
  • samen oefenen met de partner

Start van de cursus
De cursus is bedoeld voor vrouwen in het derde trimester van hun zwangerschap.

Aanmelden en informatie
Meld je tijdig aan per telefoon of mail o.v.v. je naam en adresgegevens en je telefoonnummer en je uitgerekende datum.
Tel: 06-42353705, email: ymlooman@gmail.com

Waar
Zij-ingang Medisch Centrum Reeuwijk in de ruimte van de praktijk oefentherapie Cesar

Cursustarief: € 150

Vergoeding
Zie de voorwaarden van je aanvullende verzekering


Algemene voorwaarden:

  1. Deelname aan de cursus is pas mogelijk na betaling van het cursusbedrag door een bankoverschrijving uiterlijk drie dagen voor de start van de cursus.
  2. Bij annulering tot drie dagen voor aanvang van de cursus worden geen kosten in rekening gebracht. Bij annulering tussen drie dagen en de start van de cursus worden € 15 administratiekosten in rekening gebracht.
  3. Na aanvang van de cursus is restitutie van het cursusbedrag niet meer mogelijk.
  4. De factuur kun je na afloop van de cursus indienen bij de zorgverzekeraar. Afhankelijk van je aanvullende verzekering worden de kosten vergoed.
  5. De aanvullende documentatie van de cursus mag niet zonder toestemming worden verveelvoudigd of ter beschikking gesteld worden aan derden.